söndag 13 oktober 2019

Busenkel Torskrygg

Den här rätten är nästan löjligt enkel...
Till 4 personer behöver du:

4 st
Frysta Torskryggfiléer
10 st.
Broccolibuketter
10 st.
Körsbärstomater
1 dl
Salt
9 dl
Vatten

Peppar


50-75 g.   Smör

Gör så här:
    1. Blanda Salt och vatten så det löser sig
    2. Lägg de tinade i saltvattnet i 1 Tim.
    3. Häll bort vattnet
    4. Sätt ugnen på 150 grader
    5. Lägg torskfiléerna i en ugnsform
    6. Peppra filéerna
    7. Sätt en termometer i den tjockaste delen av torsken
    8. Ställ termometern på 48 grader 
    9. Lägg på frysta broccolibuketter och körsbärstomater
    10. Salta på dem om du vill
    11. Ringla över lite olivolja om du vill
    12. Ställ in i ugnen till fisken och tillaga till dess den är klar
    13. Bryn smöret tills det är ljusbrunt och smakar nötigt
    14. Servera till fisken tillsammans med jordärtskocksmos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar