Till 4 personer behövs:
500 g. Fläskfile
100 g. Smör
1 paket Bacon
10 cm Purjolök (du kan ta från både vita och gröna sidan), hackad
1 msk Tomatpuré
1 msk Timjan
1 liten solovitlök, riven
1 tsk salt
Salt & peppar till köttet
Gör så här:
- Ställ smöret i rumstemperatur en stund innan du ska börja så blir det lättare att röra
- Putsa fläskfilén fri från senor
- Skär en så djup skåra du kan i fläskfilén
- Salta och peppra på både ut- och insidan
- Blanda fyllningen bestående av purjo, smör, vitlök, tomatpuré och kryddor
- Fördela jämt i skåran
- Tryck i hop filén igen
- Rulla bacon runt fläskfilén så det "låser" skåran
- Sätt in en termometer på den tjockaste biten, 65 grader
- Lägg i ugnsform men skåran upp så inte det gotta rinner ut (en del kommer rinna ut)
- Sätt in i 175 graders ugn
- Häll gärna över innehållet (smöret) någon gång under tillagningen
- När filén är klar, ta upp och skiva upp, lägg tillbaka i formen eller uppläggningsfat och häll över lite smöret igen
- Passar bra med grönpepparsås och potatisklyftor om man gillar det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar