måndag 10 februari 2020

Fläskfilé i Ugn - Lätt även för många

Den här rätten kan du lätt dubblera "hur många gånger som helst" Och är funkar toppen att förbereda innan.



Till 4 personer behövs:
500 g. Fläskfile
100 g. Smör
1 paket Bacon
10 cm Purjolök (du kan ta från både vita och gröna sidan), hackad
1 msk Tomatpuré
1 msk Timjan
1 liten solovitlök, riven
1 tsk salt
Salt & peppar till köttet

Gör så här:

  1. Ställ smöret i rumstemperatur en stund innan du ska börja så blir det lättare att röra
  2. Putsa fläskfilén fri från senor
  3. Skär en så djup skåra du kan i fläskfilén
  4. Salta och peppra på både ut- och insidan
  5. Blanda fyllningen bestående av purjo, smör, vitlök, tomatpuré och kryddor
  6. Fördela jämt i skåran
  7. Tryck i hop filén igen
  8. Rulla bacon runt fläskfilén så det "låser" skåran
  9. Sätt in en termometer på den tjockaste biten, 65 grader
  10. Lägg i ugnsform men skåran upp så inte det gotta rinner ut (en del kommer rinna ut)
  11. Sätt in i 175 graders ugn
  12. Häll gärna över innehållet  (smöret) någon gång under tillagningen
  13. När filén är klar, ta upp och skiva upp, lägg tillbaka i formen eller uppläggningsfat och häll över lite smöret igen 
  14. Passar bra med grönpepparsås och potatisklyftor om man gillar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar