söndag 10 maj 2020

Knackig & Smarrig Äppelpaj

Jag vet att det är tid för rabarberpaj nu. Men har man inga rabarber så är den här äppelpajen härlig, Vem älskar inte doften av nygjord äppelpaj? Nu har jag gjort den här pajen flera gånger men den går alltid åt så det blir svårt med bilder på den...

Till 6 personer behöver du:

600 g
Äpplen, skalade och i klyftor
150 g
Smör
1/2 dl
Ljus sirap
1/2 dl
Vispgrädde
1 dl
Råsocker (brunt)
2 dl
Hasselnötter, grovhackade
2 tsk
Flingsalt
2 dl
Havregryn
1 dl
Vetemjöl
1/2 tsk
1 tsk
Bakpulver
Kanel om man vill - och det vill man ju...

Gör så här:
  1. Sätt på ugnen till 180 grader
  2. Lägg de klyftade och skalade äpplena i en ugnsform 
  3. Pudra på kanel om du gillar det. Äpplen+kanel=SANT
  4. Brynt smöret så det ljusbrunt I en kastrull
  5. Lägg i sirap, socker och grädde så allt smälts och småkokar
  6. Ta av från plattan
  7. Lägg i övriga ingredienser (ja, inte äpplena förstås) i kastrullen
  8. Blanda och häll smeten över äpplena
  9. Ställ in i ugnen ca 25-30 min
  10. Servera med vaniljsås eller god vaniljglass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar