Till 6 personer behöver du:
600 g
|
Äpplen, skalade och i klyftor
|
150 g
|
Smör
|
1/2 dl
|
Ljus sirap
|
1/2 dl
|
Vispgrädde
|
1 dl
|
Råsocker (brunt)
|
2 dl
|
Hasselnötter, grovhackade
|
2 tsk
|
Flingsalt
|
2 dl
|
Havregryn
|
1 dl
|
Vetemjöl
|
1/2 tsk
1 tsk
|
Bakpulver
Kanel om man vill - och det vill man ju...
|
Gör så här:
- Sätt på ugnen till 180 grader
- Lägg de klyftade och skalade äpplena i en ugnsform
- Pudra på kanel om du gillar det. Äpplen+kanel=SANT
- Brynt smöret så det ljusbrunt I en kastrull
- Lägg i sirap, socker och grädde så allt smälts och småkokar
- Ta av från plattan
- Lägg i övriga ingredienser (ja, inte äpplena förstås) i kastrullen
- Blanda och häll smeten över äpplena
- Ställ in i ugnen ca 25-30 min
- Servera med vaniljsås eller god vaniljglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar