måndag 20 april 2020

Nässlan - En Riktig Goding

Du ska bara plocka riktigt små späda nässlor. Och ta bort så du enbart har bladen kvar. Lite pyssel - men hur ofta gör du nässelsoppa?

Till 4 personer soppa behöver du:

2 liter
Nyplockade SPÄDA nässlor
2 stycken
Schalottenlökar, finhackade
25 gram
Smör
3 msk
Mjöl
2 stycken
Hönsbuljongtärningar
5 dl
Vatten
4 dl
Mjölk
1 dl 
Grädde
1 dl
Créme fraiche 
1 dl
Vitt vin
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
2 msk
Gräslök, hackad
4 stycken
Ägg, delade kokta

Gör så här:

  1. Fräs löken tillsammans med nässlorna i smöret
  2. Pudra över mjölet
  3. Smula över buljongtärningarna
  4. Späd med vatten, mjöl, vin och grädde
  5. Koka upp
  6. Lägg i créme fraichen, gräslök, fryst funkar fint
  7. Krydda med salt, peppar och ev. Persillade
  8. Lägg ägghalvorna direkt i din tallrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar