Du ska bara plocka riktigt små späda nässlor. Och ta bort så du enbart har bladen kvar. Lite pyssel - men hur ofta gör du nässelsoppa?
Till 4 personer soppa behöver du:
2 liter
|
Nyplockade SPÄDA nässlor
|
2 stycken
|
Schalottenlökar, finhackade
|
25 gram
|
Smör
|
3 msk
|
Mjöl
|
2 stycken
|
Hönsbuljongtärningar
|
5 dl
|
Vatten
|
4 dl
|
Mjölk
|
1 dl
|
Grädde
|
1 dl
|
Créme fraiche
|
1 dl
|
Vitt vin
|
1 tsk
|
Salt
|
1 krm
|
Svartpeppar
|
2 msk
|
Gräslök, hackad
|
4 stycken
|
Ägg, delade kokta
|
- Fräs löken tillsammans med nässlorna i smöret
- Pudra över mjölet
- Smula över buljongtärningarna
- Späd med vatten, mjöl, vin och grädde
- Koka upp
- Lägg i créme fraichen, gräslök, fryst funkar fint
- Krydda med salt, peppar och ev. Persillade
- Lägg ägghalvorna direkt i din tallrik
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar