Sötpotatisen, såsen, spenaten och torskryggen kan du äta separat med andra tillbehör.
Det var så många "Åh...." och "Mmmm..." runt matbordet att det här får nog lagas igen.
Det hade sett bättre ut på bild om sötpostatisen varit "vanlig". Den här var VIT - nyhet för mig.
Till 3 personer behövs:
Beurre Blanc liknande sås
2 st Stora scharlottenlökar, finhackad
1 Bladpersiljasjälk, hackad
1 dl Vit vin
2 msk Vitvinsvinäger
1 dl Vispgrädde
100 g Smör, rumstempererat delat i små kuber
Salt & peppar
Sötpotatispuré
400 g Sötpotatis, skalad och skuren i små kuber
2 dl Vispgrädde
Salt & Peppar
Torskrygg
600 g Torskrygg
2 msk Flytande smör och Rapsolja
1 tsk Flingsalt
Gräddsvängd Bladspenat
1 paket Fryst bladspenat
2 msk Vispgrädde
Salt & Peppar
TORSKRYGGEN
- Gnid in torsken med smör och rapsoljan och tillsätt saltet
- Stek på ganska hög värme så den får färg
- Lägg i en ugnsform
- Stick i en termometer (i fisken) och ställ den på 56 grader
- Täck med aluminiumfolie och ställ i ugnen på 180 grader (varmluft)
- Det tar lite olika tid beroende på tjockleken på torsken
- Koka sötpotatisen med grädden på låg temperatur till dess den är genomkokt
- Mixa med en mixerstav till den är slät
- Salta och peppra efter smak
- Lägg allt i en kastrull utom grädden och smöret
- Reducera till du bara har en tredjedel kvar
- Sila ned i en annan kastrull
- Häll i grädden, värm upp och klicka i smöret
- Vispa så att såsen blir lite fluffig
- Salta och peppra
- Tina spenaten
- Lägg den i kastrull
- Värm upp tillsammans med grädden
- Salta och peppra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar