onsdag 25 oktober 2017

AnanasKöttfärsBiffar

Den här rätten lagade jag för lääääänge sedan - och jag kom på att jag saknade den.



Till 4 rätt stora portioner behövs
500 g.   Köttfärs
11/2 dl. Mjölk/vispgrädde 
1 st.      Gul lök, finhackad
1 dl.      Jordnötter, grovhackade
1 msk.  Senap, ta den senap som du gillar styrka på
2 tsk.    Curry
1 tsk.    Salt
2 krm.   Svartpeppar
1 st.      Ägg

Till gratinering:
8 skivor Ananas från burk
2 dl.      Ost, riven

Till sås:
2 dl.    Creme fraiche
1 dl.    Vispgrädde
1 dl.    Ananasspad
1 msk. Soja, kinesisk 
2 tsk.   Senap, av den sort som du gillar
2 krm.  Salt
1 krm.  Svartpeppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Blanda alla köttfärsingredienser väl, ta ägget sist
  3. Forma till 8 småbiffar
  4. Lägg i en ugnssäker form
  5. Lägg på ananasskivor (eller som jag har på bilden - i bitar) och osten
  6. Sätt in i ugnen i 10 min.
  7. Under tiden - rör ihop alla såsingredienser
  8. Hälla såsen runt biffarna
  9. Låt dem stå i ugnen ytterligare 10 min.
  10. Smaska


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar