Du behöver det här till 3 personer:
2 st. Kycklingfiléer, rejäla
1 st. Ägg, uppvispat
1 dl. Mandelmjöl (hade jag, du kan ta vanligt mjöl om du föredrar det)
1 dl. Panko (slags asiatiskt ströbröd som gör det MYCKET frasigare än vanligt ströbröd)
Flytande Smör & rapsolja
Salt, peppar
Till såsen behöver du:
1/2 dl. Philadephiaost
1/2 dl Mayo, Hellmann’s är ju bäst
2 dl. Cremefraiche
1/2 dl. Sweet Chilisås
Salt och peppar efter behag
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skär kycklingbitarna i kuber, ca 2,5-3 cm stora
- Knäck ett ägg och vispa upp det på en flat tallrik
- Häll Mandelmjöl på en mattallrik
- Häll Panko på en mattallrik
- Lägga alla kycklingbitarna på mandelmjölstallriken, vänd runt dem så att alla har mjöl på sig
- Flytta alla bitarna till Äggtallriken, vänd alla bitarna i ägget
- Flytta alla bitarna till Pankotallriken, alla bitar ska vara täckta med panko
- Värm smör & rapsoljan i en stekpanna på ganska hög värme
- Lägg i alla bitar och stek på alla sidor
- Se till att det inte bränns och snåla inte på smör & rapsoljan
- Salta och peppra under tiden du steker
- Då alla bitar fått fin färg lägger du ett smörpapper på en ugnsform
- Lägg alla kycklingbitar på smörpappret
- Stick in en termometer i den tjockaste delen på en kycklingbit
- Sätt in i ugnen
- Låt stå i ugnen till kycklingen är 72 grader
Såsen gör du så här:
- Blanda alla ingredienser
- Salta och peppra
- Som alla såser är den godare om den får stå och dra till sig lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar