söndag 26 november 2017

Egna Chicken Nuggets - En ny favvo

Det här gick fort och smidigt att göra. Och så gott! Blir nog snabbt en favvo hos många!



Du behöver det här till 3 personer:

2 st.   Kycklingfiléer, rejäla
1 st.   Ägg, uppvispat
1 dl.   Mandelmjöl (hade jag, du kan ta vanligt mjöl om du föredrar det)
1 dl.   Panko (slags asiatiskt ströbröd som gör det MYCKET frasigare än vanligt ströbröd)
Flytande Smör & rapsolja
Salt, peppar

Till såsen behöver du:

1/2 dl. Philadephiaost
1/2 dl  Mayo, Hellmann’s är ju bäst
2 dl.    Cremefraiche
1/2 dl.  Sweet Chilisås
Salt och peppar efter behag

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skär kycklingbitarna i kuber, ca 2,5-3 cm stora
  3. Knäck ett ägg och vispa upp det på en flat tallrik
  4. Häll Mandelmjöl på en mattallrik
  5. Häll Panko på en mattallrik
  6. Lägga alla kycklingbitarna på mandelmjölstallriken, vänd runt dem så att alla har mjöl på sig
  7. Flytta alla bitarna till Äggtallriken, vänd alla bitarna i ägget
  8. Flytta alla bitarna till Pankotallriken, alla bitar ska vara täckta med panko
  9. Värm smör & rapsoljan i en stekpanna på ganska hög värme
  10. Lägg i alla bitar och stek på alla sidor
  11. Se till att det inte bränns och snåla inte på smör & rapsoljan
  12. Salta och peppra under tiden du steker
  13. Då alla bitar fått fin färg lägger du ett smörpapper på en ugnsform
  14. Lägg alla kycklingbitar på smörpappret
  15. Stick in en termometer i den tjockaste delen på en kycklingbit
  16. Sätt in i ugnen
  17. Låt stå i ugnen till kycklingen är 72 grader
Såsen gör du så här:
  1. Blanda alla ingredienser
  2. Salta och peppra
  3. Som alla såser är den godare om den får stå och dra till sig lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar