söndag 14 januari 2018

Mmmmmurkelsås

Funkar till både lax, fläsk- eller nötkött.
Vissa skulle vilja äta den som soppa...


Jag brukar använda den här sortens murklor. Färdigförvällda och klara!

Till 4 personer behöver du:
1 burk     Murklor
1 st.        Scharlottenlök
1 st.        Knorr Svampbuljong
2 dl.        Creme fraiche
1 dl.        Vispgrädde
1 tsk.      Kinesisk soja
               Salt, peppar

Gör så här:

  1. Hacka scharlottenlöken fint
  2. Fräs löken till den mjuknar
  3. Hacka murklorna så mycket som du själv föredrar i såsen
  4. Låt dem fräsa med löken
  5. ”Smält” creme fraichen
  6. Smula ned buljongtärningen
  7. Häll i grädde och soja
  8. Salt och peppra efter du smakat av



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar