Den här frestelsen kan du göra i god tid före. Vilket är bra när man kanske har annat att göra.
Välj alltid Grebbestad ansjovisfiléer - Det är viktigt!
Då bilden är tagen är den bara förberedd inte gräddad.
Till 4 personer behöver du:
10 st. Stora potatisar ca 1 kg, strimlad
1-2 st. Gula lökar - ta 2 om gillar du lök
5 dl Grädde
3 dl Mjölk
1 burk ABBAS Grebbestads Ansjovisfiléer
1/2 dl Ströbröd
5 dl Grädde
3 dl Mjölk
1 burk ABBAS Grebbestads Ansjovisfiléer
1/2 dl Ströbröd
Hyvlad smör på ströbrödet
Gör så här:- Hacka löken grovt och fräs den blank, den ska bara svettas
- Häll över grädde och mjölk och koka upp
- Tillsätt strimlade potatis, ansjovis delad i mindre bitar och ansjovisspadet
- Koka upp och låt det koka i ungefär 7 minuter - rör under tiden så det inte bränner fast i botten
- Häll upp i en ugnssäker form
Hit kan du förbereda redan dagen innan!
- Sätt in i ugnen på175°
- Strö på ströbröd, ta så mycket som du tycker är gott
- Hyvla på smör och lägg på ströbrödet
- Färdiggrädda i ca 45 min.
- Om den inte fått fin färg, höj värmen och stå till den fått fin färg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar