söndag 3 december 2017

Janssons Frestelse - I God Tid

Här firar vi in advent med att provlaga en Jansson.
Den här frestelsen kan du göra i god tid före. Vilket är bra när man kanske har annat att göra.
Välj alltid Grebbestad ansjovisfiléer - Det är viktigt! 
Då bilden är tagen är den bara förberedd inte gräddad.


Till 4 personer behöver du:
10 st.  Stora potatisar ca 1 kg, strimlad
1-2 st. Gula lökar - ta 2 om gillar du lök
5 dl     Grädde
3 dl     Mjölk
1 burk  ABBAS Grebbestads Ansjovisfiléer
1/2 dl   Ströbröd
           Hyvlad smör på ströbrödet
Gör så här:
  1. Hacka löken grovt och fräs den blank, den ska bara svettas
  2. Häll över grädde och mjölk och koka upp
  3. Tillsätt strimlade potatis, ansjovis delad i mindre bitar och ansjovisspadet
  4. Koka upp och låt det koka i ungefär 7 minuter - rör under tiden så det inte bränner fast i botten
  5. Häll upp i en ugnssäker form


Hit kan du förbereda redan dagen innan!
  1. Sätt in i ugnen på175°
  2. Strö på ströbröd, ta så mycket som du tycker är gott
  3. Hyvla på smör och lägg på ströbrödet
  4. Färdiggrädda i ca 45 min.
  5. Om den inte fått fin färg, höj värmen och stå till den fått fin färg



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar