Fyll med vad du vill!
Här fylld med smör, vitlök, timjan, tomatpuré och purjo, innan den är snurrad och stekt.
Du behöver det här till 10 pers:
3 st. Fläskfiléer
100 g. Smör
7 cm. Finhackad Purjo
2 msk. Tomatpuré
1 st. Singelvitlök, riven
2 tsk. Torkad Timjan
1 tsk. Salt
Salt & Peppar runt om och i skåran
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Putsa filérna från senor
- Skär en djup skåra i filérna
- Salta och peppra
- Blanda smör, tomatpuré, vitlök, timjan och purjo - smeta röran jämt i skåran
- Tryck ihop filéerna och bind ihop filéerna, med steksmöret, till en hel filé igen.
- Stek dem runt om på hög värme, utan ha skåran nedåt
- Sätt en stektermometer i den tjockaste delen av filéerna
- Sätt termometern på 72 grader
- Sätt in filéerna i en ugnssäker form i ugnen
- Stek till filéerna är klara, ta 20-30 min.
- Ta bort snöret och låt köttet vila ca 10 min.
- Skär om köttet i cmtjocka skivor
- Häll över vätskan från ugnsformen över köttet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar