söndag 1 oktober 2017

Fylld Snurrad Fläskfilé

Fyll med vad du vill! 


Här fylld med smör, vitlök, timjan, tomatpuré och purjo, innan den är snurrad och stekt.

Du behöver det här till 10 pers:
3 st.    Fläskfiléer
100 g.  Smör
7 cm.   Finhackad Purjo
2 msk. Tomatpuré 
1 st.     Singelvitlök, riven
2 tsk.   Torkad Timjan
1 tsk.   Salt
           Salt & Peppar runt om och i skåran

 Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Putsa filérna från senor
  3. Skär en djup skåra i filérna
  4. Salta och peppra
  5. Blanda smör, tomatpuré, vitlök, timjan och purjo - smeta röran jämt i skåran
  6. Tryck ihop filéerna och bind ihop filéerna, med steksmöret, till en hel filé igen.
  7. Stek dem runt om på hög värme, utan ha skåran nedåt
  8. Sätt en stektermometer i den tjockaste delen av filéerna
  9. Sätt termometern på 72 grader
  10. Sätt in filéerna i en ugnssäker form i ugnen
  11. Stek till filéerna är klara, ta 20-30 min.
  12. Ta bort snöret och låt köttet vila ca 10 min.
  13. Skär om köttet i cmtjocka skivor
  14. Häll över vätskan från ugnsformen över köttet




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar