Det här behöver du:
Kladdkaksbotten:
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl (eller mandelmjöl om man hellre vill det)
- 4 msk kakao
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
Cheesecake fyllning:
- 200 g philadelphiaost, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 st äggulor
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mosade jordgubbar, frysta funkar
Garnering:
- färska jordgubbar
Gör så här:
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget.
- Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Beroende på hur stor formen är. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar.
- Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
- Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet.
- Rör ner äggulorna, en i taget.
- Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med jordgubbsmoset.
- Häll smeten över bottnen.
- Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
- Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar