söndag 1 oktober 2017

Frozen Cheesecake på Kladdkakebotten

Låter som en dröm eller hur?
Det här behöver du:

Kladdkaksbotten:

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl (eller mandelmjöl om man hellre vill det)
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg

Cheesecake fyllning:

       200 g philadelphiaost, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mosade jordgubbar, frysta funkar

Garnering:

  • färska jordgubbar

Gör så här: 
  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret. 
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
  5. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. 
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Beroende på hur stor formen är. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. 
  8. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
  9. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. 
  10. Rör ner äggulorna, en i taget. 
  11. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med  jordgubbsmoset.
  12. Häll smeten över bottnen. 
  13. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. 
  14. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar