Och det tar lite tid. Och gott!!!
När man ändå gör så brukar jag göra lite extra.
Den här satsen räcker till 2 normalstora och en lite mindre paj. Om man som jag, vill ha ett lite tunnare pajskal.
Det här behöver du:
Till pajdegen:
250 g. Smör
6 dl Siktat Dinkelmjöl
1 dl Vatten (knappt 1 dl)
Till äggstanningen:
8 st ägg
4 dl Creme fraiche (som variation kan man ta en smaksatt)
3 dl Mjölk
2 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
2 tsk Sambal olek (om du vill ha lite hetta)
Till fyllningen:
13 cm Tunnskivad purjolök
2 st Hackad Lök
300 gr Rökt finhackad skinka
3-4 dl Riven god ost
2 st. Mozzarellaostar, skivade
Gör så här:
- Lägg halva satsen av pajdegen, smöret, i bitar, dinkelmjölet och vattnet i en matberedare. Kör till dess pajen är ihop. Inte längre.
- Dela upp degen och tryck ut i de 3 låga pajformarna.
- Ställ pajerna för vila i kylen i 30 min. (just det här momentet vet jag inte varför man ska göra. Jag gör det i alla fall)
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Lägg alla ingredienser till äggstanningen i en skål. Vispa ihop alltihop.
- Stek den tunnskivade purjon tillsammans med den hackade löken, så den blir mjuk utan att den tar färg.
- Ställ in pajskalen i ugnen i ca 10-15 minuter
- Sänk ugnen till 175 grader
- Fördela fyllningarna jämt över de 3 pajskalen, först löken, sedan skinkan och sist osten
- Häll över äggstanningen fördelat över de 3 pajerna
- Ställ in i ugnen
- Grädda i ca 40 min. till dess äggstanningen har "stannat"
- Servera tillsammans med Vår Vanliga Sallad:-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar