För 4 personer behöver du:
1 Fläskfilé
1 Ägg
1/2 dl Hasselnötter
(1/2 dl) finriven parmesan ost
Salt
Peppar
Gör så här:
- Hacka hasselnötterna i en matberedare, hur mycket? Det är en smaksak. Jag föredrar att man känner att det är nötter men det ska ändå var lite som ett mjöl. Ett grovkorningt sådant.
- Knäck ägget och vispa upp det på en flat tallrik
- Putsa fläskfilén och skär dem i cm-breda skivor
- Vänd fläskfiléskivorna först i ägget och sedan i "hasselnötsmjölet" och parmesanosten om du väljer det.
- Salta och peppra dem på båda sidorna innan du steker skivorna
- Stek skivorna i smör på ganska låg värme, det är lätt att bränna paneringen
- Servera tillsammans med en god sås. Till exempel kantarellsåsen. En annan sås som passar mycket bra till är en brunsås med smak av ingefära.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar