söndag 14 september 2014

Hasselnötspanerad fläskfilé

En lite annorlunda panering av fläskfilé. Passar även för dig som inte äter mjöl.

För 4 personer behöver du:
1            Fläskfilé
1           Ägg
1/2 dl    Hasselnötter
(1/2 dl) finriven parmesan ost
Salt
Peppar



Gör så här:

  1. Hacka hasselnötterna i en matberedare, hur mycket? Det är en smaksak. Jag föredrar att man känner att det är nötter men det ska ändå var lite som ett mjöl. Ett grovkorningt sådant.
  2. Knäck ägget och vispa upp det på en flat tallrik
  3. Putsa fläskfilén och skär dem i cm-breda skivor
  4. Vänd fläskfiléskivorna först i ägget och sedan i "hasselnötsmjölet" och parmesanosten om du väljer det.
  5. Salta och peppra dem på båda sidorna innan du steker skivorna
  6. Stek skivorna i smör på ganska låg värme, det är lätt att bränna paneringen
  7. Servera tillsammans med en god sås. Till exempel kantarellsåsen. En annan sås som passar mycket bra till är en brunsås med smak av ingefära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar