söndag 14 september 2014

Skogens Kungsås - Kantarellsås

Så här i hösttider är det alltid aktuellt med en kantarellsås. Egenplockade från skogen eller plockade i affären.

Du behöver:
2 nävar Kantareller
1 liten   Gul lök
1,5 msk Kantarellfond
1 msk    Soja
1,5 dl    Creme fraiche
1,5 dl    Vispgrädde
Smör
Salt
Peppar

Gör så här:

  1. Finhacka löken, stek löken gyllenbrun i smöret i en kastrull
  2. Lägg i kantarellerna och stek dem till all vätska försvunnit. Har du frysta kantareller, häll även i vätskan från förvällningen så den får koka in
  3. Lägg i creme fraichen, låt den koka upp
  4. Häll i övriga ingredienser
  5. Smaka av med salt och peppar
  6. Som alla såser blir det bara godare av att stå till sig lite

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar