måndag 27 oktober 2014

Kålpudding - På Ett Annat Sätt

till 4 pers. behöver du
600 g.    Nötfärs
1           Gul lök
1 msk    Smör att steka i 
2 tsk      Oregano, torkad
2 dl        Vispgrädde
1 tsk      Salt
1 krm    Peppar
300 g.   Vitkål
1-2 dl    Riven ost

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Hacka löken och fräs den i smöret
  3. Blanda den stekta löken med färsen, oregano, salt, peppar och vispgrädde.
  4. Bred ut ut färsblandningen i en ugnsform (smörad om det behövs)
  5. Skär kålen i ca 1x1,5 cm stora bitar
  6. Fräs den i lite smör
  7. Lägg kålen på färsblandningen
  8. Riv osten
  9. Sprid ut osten över kålen
  10. Ställ in i ugnen i ca 25 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar