lördag 21 mars 2015

Möra Oxrullader i Smarrig sås

Det här behöver du till 3 personer:

6 skivor   Lövbiff
1-2 msk  Fransk dijonsenap
3 dl        Vatten
3 msk     Kalvfond
6 skivor   Bacon
2 msk      Röd vinbärsgelé
3 dl         Vispgrädde
1 tsk       Soja
6 st.        Tandpetare


Gör så här:

  1. Lägg ut lövbiffskivorna, salta och peppra
  2. Bred ut senapen i ett tunt lager
  3. Lägg en baconskiva på varje lövbiff
  4. Rulla ihop lövbiffarna och fäst med en tandpetare
  5. Stek lövbiffen i lite smör så de får fin färg
  6. Häll i vattnet och fonden och låt puttra underlock i ca 1 tim.
  7. Ta bort rullanderna och lägg i gelén och grädden och låt det koka ihop
  8. Ta bort tandpetarna
  9. Lägg i rulladerna igen och klipp över lite persilja om du vill 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar