lördag 4 november 2017

FiskSoppa - Underskattad mat

Den här soppan lagar jag lite då och då. Det går snabbt och har mycket smak.



Du behöver till 4 portioner
1 tråg    Soppgrönsaker
1 st.      Finhackad lök
1 msk.   Smör
2 st.       Fiskbuljongtärningar
400 g.    Fisk olika sorter om du vill, just den här gången hade jag bara lax hemma
5 dl.       Vatten
2 dl.       Vispgrädde 

Gör så här:
  1. Skala alla grönsakerna och finhacka dem
  2. Fräs dem i lite smör
  3. Häll i vatten och buljongtärningarna
  4. Lät småkoka till allt är genomkokt
  5. Häll i grädden
  6. Mixa till den blir så slät som du önskar
  7. Skär fisken i 2-3 cm stora kuber
  8. Salta och peppra lite runt om innan du lägger dem i soppmixen
  9. Koka upp och låt det koka till fiskbitarna är genomkokta, det tar bara några minuter
  10. Servera gärna med ostquisadillas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar