måndag 5 oktober 2015

En Lasagnevariant

Lite mindre mäck när man slipper göra bechamelsåsen...




Det här räcker för 4 pers.

Ingredienser till köttfärssåsen:
1 Gul lök
500 g. Köttfärs
1 näve Torkad Trattkantareller
2 msk Tomatpuré
1 burk Krossad tomat
Tärning Kalvbuljong
2 tsk Oregano
Salt & Peppar

Ingredienser till ostsåsen:
3 dl Creme fraiche
1-2 dl Parmesanost
1 tsk  Salt

Övriga ingredienser:
1 paket Färsk lasagneplattor
1 paket Mozzarella
1 Paket Keso

Gör här:

  1. Finhacka löken och fräs den på låg värme
  2. Fräs färsen på hög värme
  3. Tillsätt de torkade trattisarna, buljongen, tomatpuré och krossad tomat, oregano, salt och peppar
  4. Låt puttra gärna i en timme
  5. Sätt på ugnen på 200 grader
  6. Finriv parmesanosten
  7. Blanda osten med creme fraiche och salt
  8. Hacka Mozzarellan i små bitar
  9. Ta en 1/4 del av köttfärssåsen naturell keso och ostsåsen
  10. Lägg på ett lager med lasagneplattor
  11. Fortsätt att lägga på lagren, avsluta med mozzarellabitarna
  12. Sätt in i ugnen ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar