Lite mindre mäck när man slipper göra bechamelsåsen...
Det här räcker för 4 pers.
Ingredienser till köttfärssåsen:
1 Gul lök
500 g. Köttfärs
1 näve Torkad Trattkantareller
2 msk Tomatpuré
1 burk Krossad tomat
1 Tärning Kalvbuljong
2 tsk Oregano
Salt & Peppar
Ingredienser till ostsåsen:
3 dl Creme fraiche
1-2 dl Parmesanost
1 tsk Salt
Övriga ingredienser:
1 paket Färsk lasagneplattor
1 paket Mozzarella
1 Paket Keso
Gör så här:
- Finhacka löken och fräs den på låg värme
- Fräs färsen på hög värme
- Tillsätt de torkade trattisarna, buljongen, tomatpuré och krossad tomat, oregano, salt och peppar
- Låt puttra gärna i en timme
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Finriv parmesanosten
- Blanda osten med creme fraiche och salt
- Hacka Mozzarellan i små bitar
- Ta en 1/4 del av köttfärssåsen naturell keso och ostsåsen
- Lägg på ett lager med lasagneplattor
- Fortsätt att lägga på lagren, avsluta med mozzarellabitarna
- Sätt in i ugnen ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar