söndag 10 januari 2016

Omelett - Lätt som en Plätt



Jag har snöat in lite på pesto. Det är så fräscht...

Här en vanlig - men så god omelett med mozzarella, tomat och min pestosås.

Så här gör man den "vanliga" goda omeletten som är så smidig både till brunch, lunch eller lättare middag...

1 pers.

2 st Ägg
2 Skvättar Grädde
1 krm Salt 
1 Skak Peppar

Gör så här:


  1. Knäck ägg i en liten bunke/skål. Och sen häller du 2 skvättar grädde. 1 skvätt är när du tar gräddförpackningen och häller 2 gånger väldigt snabbt. :) 
  2. Lägg i saltet och pepparen också. 1 skak är alltså när du skakar till den malda pepparen:) Bra måttsatser va?
  3. Vispa alltihop av bara den. 
  4. Smält lite smör i en stekpanna
  5. När pannan är varm lägger du  i omelettsmeten i pannan. Grädda omeletten på medelvärme.
  6. Rör lite i kanterna i början sedan låter du den vara stilla. 
  7. Stek den inte för länge den ska PRECIS ha stelnat.
  8. Ibland lägger jag dit 1/3-dels mozzarellaost och någon sked pestosås. Gott!
  9. Vänd halva omeletten så den liksom rullar runt till en rulle och lägg upp på tallriken.
  10. NJUT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar