lördag 25 januari 2025

Lax och räksoppa/gryta

 

Ingredienser:

Gör så här:

1. Skala räkorna, SPARA skalen

2. Skala och hacka morötter och gul lök

3. Fräs lök och morötter till de är lite mjuka

4. Tillsätt tomatpuré och skalen fräs dem en stund också

5. Häll i vatten, vin, hummerfond och låt småkoka i 20 min.

6. Separera vätskan - som du SPAR - från det fasta (som du slänger)

7. Häll i vätskan i kastrullen igen tillsammans med grädde, fiskbuljongen och passerade tomater (jag tog bort ca 2 dl. vätska som jag frös in till annan rätt)

8. Hit kan du förbereda och låt det gärna stå och dra åt sig allt

9. Salta och peppra laxen och lägg i den i grytan tillsammans med salladslöken

10. Då laxen är genomkokt lägger du i räkorna och tar från plattan

11. Ät tillsammans med aioli och vitlöksbröd




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar