tisdag 4 februari 2014

Vår Vanliga Sallad


Vi som sällan äter ris, potatis eller pasta verkar aldrig tröttna på den.
Eftersom den görs i princip varje dag görs den inte på så exakta mått.

Tips: Om man inte äter salladen på en gång - Vänta med att hälla på dressingen till dess man ska äta.

Ingredienser Lagom till 2 pers. (om man inte äter annat till)
2 nävar  Ruccolasallad/bladsallad blandat eller säsongsmix
1 stor    Tomat, grovhackad
6 cm      Gurka, i bitar
½         Paprika, grovhackad
1 st.      Sharonfrukt/Nektarin/Kiwi (efter säsong)
½ dl      Parmesanost, grovriven
½         Rödlök, i skivor

Ibland har vi även i rostade pinjenötter/melonkärnor (prova det!!!) ärtskott.

Till dressingen:
2-3 msk  Citronolivolja
1 tsk      Hallonbalsamvinäger
1 krm     Persillade (krydda, bäst är Kockens)
3 nypor  Flingsalt, smulad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar