fredag 9 maj 2014

Så enkelt - så gott - Kokt Grön Sparris

Som förrätt eller som tillbehör till en god (grillad?) köttbit.






Ingredienser:
1 bunt   Färsk grön sparris
2 tsk     Salt
5 skivor Parmesanost
1 klick   Smör
1 nypa   Flingsalt

Gör så här:

  1. Skär bort biten längst ned om det behövs på sparrisen
  2. Lägg sparrisen i en stor kastrull
  3. Häll på vatten  och salta vattnet
  4. Koka sparrisen i 5-10 min. beroende på hur genomkokta du vill ha sparrisen
  5. Häll bort vattnet då de är sparrisen är färdigkokt
  6. Klicka på smöret så det smälter på sparrisen
  7. Smula över saltet över sparrisen
  8. Smula parmesan skivorna över sparrisen
  9. Njuuuuuttt som ensamrätt till förrätt eller som tillbehör till en god köttbit



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar