måndag 6 juli 2020

Köttfärsgratäng - Luktar kanel = Sant



Det är högsäsong för grillningen men regnet står som spön i backen stup i kvarten. 
Det får bli gratäng för att inte grillmästaren ska bli sur.

Till 6 personer behöver du:


1 1/2 dl

Prästost finriven

800 g

Nötfärs

2 små

Gula lökar, hackade

1/2  st

Solovitlök

400 g

Krossade tomater (MUTTI)

1 msk

Tomatpuré

3 msk

Kalvfond

2 tsk

Kanel


salt, peppar

4 kvistar

Färsk oregano, bladen

2 stora

Tomater, skivade

2 1/2 dl

Creme fraiche

2 st

Mozzarella, riven


Och så gör du så här:

  1. Sätt på ugnen 180 grader (varmluft) 200 annars
  2. Fräs vitlök och lök i smör
  3. Stek nötfärsen i en panna
  4. Lägg ihop med vitlök och lök
  5. Häll i krossade tomater, tomatpuré, kalvfond, kanel, salt och peppar i pannan
  6. Låt puttra en liten stund
  7. Hacka oreganon
  8. Blanda créme Fraiche med ostarna och lite salt, peppar (och Persilladekrydda)
  9. Lägg Köttfärsen i en ugnsform 
  10. Lägg ostblandningen på 
  11. Lägg skivade tomaterna på
  12. Oreganon på tomaterna
  13. Ställ in i ugnen ca 20-25 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar