Det får bli gratäng för att inte grillmästaren ska bli sur.
Till 6 personer behöver du:
1 1/2 dl
Prästost finriven
800 g
Nötfärs
2 små
Gula lökar, hackade
1/2 st
Solovitlök
400 g
Krossade tomater (MUTTI)
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Kalvfond
2 tsk
Kanel
salt, peppar
4 kvistar
Färsk oregano, bladen
2 stora
Tomater, skivade
2 1/2 dl
Creme fraiche
2 st
Mozzarella, riven
Och så gör du så här:
- Sätt på ugnen 180 grader (varmluft) 200 annars
- Fräs vitlök och lök i smör
- Stek nötfärsen i en panna
- Lägg ihop med vitlök och lök
- Häll i krossade tomater, tomatpuré, kalvfond, kanel, salt och peppar i pannan
- Låt puttra en liten stund
- Hacka oreganon
- Blanda créme Fraiche med ostarna och lite salt, peppar (och Persilladekrydda)
- Lägg Köttfärsen i en ugnsform
- Lägg ostblandningen på
- Lägg skivade tomaterna på
- Oreganon på tomaterna
- Ställ in i ugnen ca 20-25 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar