När man sällsynt äter pasta ska det vara gott. Den här åt vi på Basta i Gävle och försökte återskapa ett recept man ätit på restaurang kan vara lite svårt. Den här gången tror jag att jag fick till det.
Det här behöver du för 4 portioner:
|
1 liten rulle |
Chevré |
|
3 st. |
Salcicciakorv (rå) |
|
1 st. |
Arlas Tomat- och örter färskost |
|
2 dl |
Creme Fraiche |
|
1 dl |
Vispgrädde |
|
5 st |
Soltorkade tomat, hackade |
|
1-2 msk |
Flytande honung |
|
1 dl |
Valnötter, rostade och mycket grovhackade |
|
20 st |
Ruccolablad |
Gör så här:
- Ta bort skinnet från korven.
- Stek den söndersmulad
- Lägg på ett hushållspapper
- ”Smält” créme Fraiche, färskost, smulad chevré, honung och grädde i en kastrull
- Lägg i de soltorkade tomaterna
- Lägg i den avrunna stekta korven
- Rosta de mycket grovhackade valnötterna i en torr stekpanna
- Smaka av såsen med salt och peppar efter smak
- Servera med valfri god pasta
- Lägg pastan på tallriken, sedan såsen, sedan, valnötter och sist ruccola
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar