lördag 3 oktober 2020

Pasta med smak från Basta

 När man sällsynt äter pasta ska det vara gott. Den här åt vi på Basta i Gävle och försökte återskapa ett recept man ätit på restaurang kan vara lite svårt. Den här gången tror jag att jag fick till det.



Det här behöver du för 4 portioner:


1 liten rulle

Chevré


3 st.

Salcicciakorv (rå)


1 st.

Arlas Tomat- och örter färskost


2 dl

Creme Fraiche


1 dl

Vispgrädde


5 st

Soltorkade tomat, hackade 


1-2 msk

Flytande honung


1 dl

Valnötter, rostade och mycket grovhackade


20 st

Ruccolablad    


Gör så här:
  1. Ta bort skinnet från korven. 
  2. Stek den söndersmulad
  3. Lägg på ett hushållspapper
  4. ”Smält” créme Fraiche, färskost, smulad chevré, honung och grädde i en kastrull
  5. Lägg i de soltorkade tomaterna
  6. Lägg i den avrunna stekta korven
  7. Rosta de mycket grovhackade valnötterna i en torr stekpanna
  8. Smaka av såsen med salt och peppar efter smak
  9. Servera med valfri god pasta
  10. Lägg pastan på tallriken, sedan såsen, sedan, valnötter och sist ruccola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar