måndag 26 april 2021

Lyxigt med nybakat bröd = Superenkelt

 Jag är ingen bagare utan mer en matlagare men det här måste du bara prova. Busenkelt!

Och tro inte att du läst fel i receptet för att det ser lite ”konstigt” ut och att det knappt ser ut som det jäst. Det ska vara så!
Du gör degen dagen innan (eller jag väntade 2 nätter). Då kan man spara och få nybakat 2 dagar i rad.


Det här receptet räcker till 12 frallor (ganska små, typ 6 cm)



Exakt

Jag tog

Vad


3 gram

En liten kula, 1 cm diameter

Jäst


300 gram

3 dl

Vatten, kallt 


110 gram

1 1/2 dl

Grahamsmjöl


210 gram

3 dl

Vetemjöl Special


1 tsk

1 tsk

Salt


60 gram

2 små morötter

Finriven morot



Gör så här:

  1. Blanda ut jästen i det kalla vattnet
  2. Blanda i de övriga ingredienser
  3. Vill man kan man ta i frön i din smak även I smeten.
  4. Då det är blandat täck skålen med plast och låt stå kallt minst 10 timmar.
  5. Dags för gräddning: Sätt ugnen på 250 grader (225 i varmluft) och sätt in en plåt så den blir HET.
  6. Klicka ut degen (degen är rätt lös och ska INTE knådas) med hjälp av 2 skedar på ett bakplåtspapper. Försök att få dem så toppiga som möjligt
  7. Strö över frön, jag tog solrosfrön och pumpakärnor.
  8. Ta ut den heta plåten och dra över bakplåtspappret dit. 
  9. Ställ in plåten för gräddning i 12 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar