Jag är ingen bagare utan mer en matlagare men det här måste du bara prova. Busenkelt!
Och tro inte att du läst fel i receptet för att det ser lite ”konstigt” ut och att det knappt ser ut som det jäst. Det ska vara så!
Du gör degen dagen innan (eller jag väntade 2 nätter). Då kan man spara och få nybakat 2 dagar i rad.
Det här receptet räcker till 12 frallor (ganska små, typ 6 cm)
|
Exakt |
Jag tog |
Vad |
|
3 gram |
En liten kula, 1 cm diameter |
Jäst |
|
300 gram |
3 dl |
Vatten, kallt |
|
110 gram |
1 1/2 dl |
Grahamsmjöl |
|
210 gram |
3 dl |
Vetemjöl Special |
|
1 tsk |
1 tsk |
Salt |
|
60 gram |
2 små morötter |
Finriven morot |
Gör så här:
- Blanda ut jästen i det kalla vattnet
- Blanda i de övriga ingredienser
- Vill man kan man ta i frön i din smak även I smeten.
- Då det är blandat täck skålen med plast och låt stå kallt minst 10 timmar.
- Dags för gräddning: Sätt ugnen på 250 grader (225 i varmluft) och sätt in en plåt så den blir HET.
- Klicka ut degen (degen är rätt lös och ska INTE knådas) med hjälp av 2 skedar på ett bakplåtspapper. Försök att få dem så toppiga som möjligt
- Strö över frön, jag tog solrosfrön och pumpakärnor.
- Ta ut den heta plåten och dra över bakplåtspappret dit.
- Ställ in plåten för gräddning i 12 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar