Och såsen är svårslagen! Prova såsen ÄVEN om du inte gillar messmör i normala fall. Den är annorlunda men god...
Använd helst en laxfilé som är jämntjock.
Till 3 pers. behövs:
500 g. Laxfilé
50 g. Smör, smält
3/4 dl Vitt vin
Salt, peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Ta en bit aluminiumfolie som räcker till till att göra ett paket till laxen
- Lägg laxen på det
- Smält smöret
- Blanda i vinet
- Häll på vin/smörblandningen på laxen
- Salta och peppra laxen
- Stick in en termometer i laxen på den tjockaste delen (56 grader)
- Slå in laxen i som ett paket
- Sätt in laxen i ugnen
- Ta ut när den mäter 56 grader
Till Godaste såsen (3 pers) behövs:
2 dl Creme fraiche
1 dl Grädde
1/2 dl Messmör (brukar köpa tub, den håller sig längre)
1/2 dl Gräslök, hackad (fryst funkar fin-fint)
Salt, peppar
Gör såsen så här:
- Värm creme fraichen till den har "smält"
- Häll i resten av ingredienserna
- Var försiktig så du inte bränner såsen när messmör är i kastrullen
- Smaka av med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar