söndag 9 februari 2014

Ugnsbakade Tomater med smaker som gifter sig


Det söta i tomaten tillsammans med balsamvinägern och vitlök blir en perfekt kombo.

Till 2 pers. behövs:
3 st    Plommontomater (mer "köttyta" & mindre skal än en vanlig tomat)
1/2     Vitlök, singelvitlök = ca 2 klyftor
2 msk Olivolja
          Flingsalt
          Balsamvinäger

Gör så här:
  1. Sätt på ugnen på 225 grader
  2. Skär tomaten i skivor, inte för smala då blir det sladdrigt
  3. Lägg tomaterna i ett ugnsfast kärl
  4. Riv (eller pressa om du inte har en vitlöksriv) vitlöken
  5. Fördela vitlöken på tomaterna
  6. Häll på olivoljan på tomaterna
  7. Ställ in i ugnen ca 15 min
  8. När du tagit ut tomaterna smula över flingsalt 
  9. Skvätta över lite balsamvinäger över tomaterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar