lördag 15 februari 2014

Stekt Rödingfilé med Supergod sås med Sikrom

  Alla hjärtansdagsmiddag- det gick att bara äta såsen som var MUMS!
Ledsen för ingen bild idag. Det är ändå en rätt snygg rätt.
Snabblagad och bra!

Ingredienser för 2 pers.
2 st    Rödingfilér
          Smör att steka 
          Salt, peppar

Till såsen (om man tycker mycket om sås...):
2 dl    Creme fraiche
1 dl    Grädde
1        Fiskbuljong
1        Burk sikrom
          salt, peppar

Gör så här:
  1. Såsen kan du laga under tiden eller i god tid. Sås blir alltid godare av att stå en stund
  2. "Smält" creme fraichen, häll i grädden och smulad buljong tärning
  3. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att sikromen är lite salt (som du ska ha sist)
  4. Stek rödingfiléerna i rikligt med smör i ganska hög värme "köttsidan" först
  5. Vänd när "köttsidan" fått fin färg
  6. Skruva ned värmen till medelvärme och fortsätt att steka skinnsidan till dess filén är genomstekt. Titta genom att dela lite försiktigt med en gaffel. Det är lite olika tid beroende på tjockleken av filéen
  7. Ta av såsen från spisen och häll i sikromen
  8. NJUT av en härlig röding med sikromsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar