Ledsen för ingen bild idag. Det är ändå en rätt snygg rätt.
Snabblagad och bra!
Ingredienser för 2 pers.
2 st Rödingfilér
Smör att steka
Salt, peppar
Till såsen (om man tycker mycket om sås...):
2 dl Creme fraiche
1 dl Grädde
1 Fiskbuljong
1 Burk sikrom
salt, peppar
Gör så här:
- Såsen kan du laga under tiden eller i god tid. Sås blir alltid godare av att stå en stund
- "Smält" creme fraichen, häll i grädden och smulad buljong tärning
- Smaka av med salt och peppar. Tänk på att sikromen är lite salt (som du ska ha sist)
- Stek rödingfiléerna i rikligt med smör i ganska hög värme "köttsidan" först
- Vänd när "köttsidan" fått fin färg
- Skruva ned värmen till medelvärme och fortsätt att steka skinnsidan till dess filén är genomstekt. Titta genom att dela lite försiktigt med en gaffel. Det är lite olika tid beroende på tjockleken av filéen
- Ta av såsen från spisen och häll i sikromen
- NJUT av en härlig röding med sikromsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar