Funkar like bra på oxfilé som fläskfilé. Tänk på att om du använder fläskfilé måste köttet vara genomstekt.
Då jag gjorde denna första gången råkade jag glömma bort oxfilén i ugnen och kom inte ihåg förrän det stod 90 grader på termometern.
Tänkte att det var bara att slänga bort och det skulle bli jättetorrt men det var det inte alls konstigt nog.
Ingredienser:
800 g Oxfilé eller fläskfilé
Marinad 1:
2 msk Sojasås
2 msk Rapsolja
1 msk Hoisinsås
1 tsk Socker
Ingredienser:
800 g Oxfilé eller fläskfilé
Marinad 1:
2 msk Sojasås
2 msk Rapsolja
1 msk Hoisinsås
1 tsk Socker
1/2 tsk Salt
Så här gör du:
Så här gör du:
- Blanda alla ingredienser i en plastpåse
- Lägg i den putsade filen i påsen
- Knyt igen och lägg påsen i ytterligare 1 påse
- Lät stå över natten
Fortsättning följer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar