Så här i påsktider kan det smaka med en laxförrätt.
Till 4 portioner behöver du:
2 skivor Rostbröd
Smör att steka brödet i
200 g Gravad lax, strimlad
2 msk Pepparrotsvisp (mindre om du tar riven pepparrot)
1 msk Stark grov senap
2 msk Hackad dill
3 msk Majonäs
1 dl Creme Fraiche
Salt & peppar
Gör så här:
- Blanda lax, pepparrot, senap, dill, creme fraiche och majonäs
- Smaka av med salt och peppar
- Skär brödet i trianglar eller skär ut rundlar med hjälp av ett glas
- Stek brödet i smör på medelstark värme till de blivit gyllenebruna och frasiga
- Servera genast, laxröran lägger du på precis innan ni ska äta - annars blir brödet mjukt
- Då jag serverade dessa la jag först lite ruccula sallad på assisten, dekorerade med lite creme balsamvingäer, la på brödet, sedan röran och avslutade med lite gurka och tomat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar