söndag 29 mars 2015

Smakrik Laxtoast

Så här i påsktider kan det smaka med en laxförrätt.


Till 4 portioner behöver du:
2 skivor      Rostbröd
                 Smör att steka brödet i
200 g         Gravad lax, strimlad
2 msk         Pepparrotsvisp (mindre om du tar riven pepparrot)
1 msk         Stark grov senap
2 msk         Hackad dill
3 msk         Majonäs
1 dl            Creme Fraiche
                  Salt & peppar



Gör så här:
  1. Blanda lax, pepparrot, senap, dill, creme fraiche och majonäs
  2. Smaka av med salt och peppar
  3. Skär brödet i trianglar eller skär ut rundlar med hjälp av ett glas
  4. Stek brödet i smör på medelstark värme till de blivit gyllenebruna och frasiga
  5. Servera genast, laxröran lägger du på precis innan ni ska äta - annars blir brödet mjukt
  6. Då jag serverade dessa la jag först lite ruccula sallad på assisten, dekorerade med lite creme balsamvingäer, la på brödet, sedan röran och avslutade med lite gurka och tomat



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar