Du behöver det här till 3 personer:
600 g Fiskfiléer, jag tog kolja den här gången
2 st. Ägg, uppvispat
1 dl. Mandelmjöl (hade jag, du kan ta vanligt mjöl om du föredrar det) eller fyll på om det behövs mer
1 dl. Panko (slags asiatiskt ströbröd som gör det MYCKET frasigare än vanligt ströbröd) - eller fyll på om det behövs mer
Smör
Salt, peppar
Till såsen behöver du:
1 dl. Pickles på burk, grovhackade
1/2 dl Saltgurka, grovhackade
1/2 dl Mayo, Hellmann’s är ju bäst
2 dl. Creme fraîche
1/2. Gul lök, mycket finhackad
1 tsk. Curry
1/2 tsk Gurkmeja (så får du mer färg
1/2 tsk Salt
1/2 krm. peppar eller efter behag
Gör så här:
- Skär filéerna på hälften så blir det lättare att vända dem vid stekning
- Knäck ett ägg och vispa upp det på en flat tallrik
- Häll Mandelmjöl på en mattallrik
- Häll Panko på en mattallrik
- Vänd alla fisken på mandelmjölstallriken
- Flytta alla bitarna till Äggtallriken, vänd alla bitarna i ägget
- Flytta alla bitarna till Pankotallriken, alla bitar ska vara täckta med panko
- Smält smöret till det slutat puttra i en stekpanna på mellanhög värme
- Lägg i alla bitar och stek på alla sidor
- Se till att det inte bränns och snåla inte på smör
- Salta och peppra under tiden du steker
- Då alla bitar fått fin färg lägger du ett smörpapper på en ugnsform
Såsen gör du så här:
- Blanda alla ingredienser
- Salta och peppra
- Som alla såser är den godare om den får stå och dra till sig lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar