söndag 26 november 2017

Frasigt Goda Fiskbitar med Dansk Remouladsås

Mmmmm...ibland vill man bara äta mer!




Du behöver det här till 3 personer:

600 g  Fiskfiléer, jag tog kolja den här gången
2 st.   Ägg, uppvispat
1 dl.   Mandelmjöl (hade jag, du kan ta vanligt mjöl om du föredrar det) eller fyll på om det behövs mer
1 dl.   Panko (slags asiatiskt ströbröd som gör det MYCKET frasigare än vanligt ströbröd) - eller fyll på om det behövs mer
Smör
Salt, peppar

Till såsen behöver du:

1 dl.   Pickles på burk, grovhackade
1/2 dl Saltgurka, grovhackade
1/2 dl  Mayo, Hellmann’s är ju bäst
2 dl.    Creme fraîche
1/2.     Gul lök, mycket finhackad
1 tsk.   Curry
1/2 tsk Gurkmeja (så får du mer färg
1/2 tsk Salt 
1/2 krm. peppar eller efter behag

Gör så här:

  1. Skär filéerna på hälften så blir det lättare att vända dem vid stekning
  2. Knäck ett ägg och vispa upp det på en flat tallrik
  3. Häll Mandelmjöl på en mattallrik
  4. Häll Panko på en mattallrik
  5. Vänd alla fisken på mandelmjölstallriken
  6. Flytta alla bitarna till Äggtallriken, vänd alla bitarna i ägget
  7. Flytta alla bitarna till Pankotallriken, alla bitar ska vara täckta med panko
  8. Smält smöret till det slutat puttra i en stekpanna på mellanhög värme
  9. Lägg i alla bitar och stek på alla sidor
  10. Se till att det inte bränns och snåla inte på smör 
  11. Salta och peppra under tiden du steker
  12. Då alla bitar fått fin färg lägger du ett smörpapper på en ugnsform

Såsen gör du så här:
  1. Blanda alla ingredienser
  2. Salta och peppra
  3. Som alla såser är den godare om den får stå och dra till sig lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar